Bruno Erpicum Reinterprets a Peasant Home

Judging by the amount of housing that the Belgian architect Bruno Erpicum made in Spain I do not know if it will be that of the Belgian love of our country has been increasing with the passage of time, or if the Spaniards we have become addicted to their houses white and bright.

After studying projects by all Spain of AABE (Atelier d´Architecture Bruno Erpicum & Partners) I’ve been captivated of villas in the Balearic Islands. In this case we see the reinterpretation of the typical Ibizan House Erpicum-style.

The first thing that draws the attention of Can Durban It is the harmony of are which Bruno Erpicum has spaces. It’s one peasant housing, the owners wanted to expand, without losing its origin or the agricultural environment. The extension was made in the year 2000, and its 300m are conceived as a refuge for their owners.

The Windows does not have framework to offer a wide open view of the sea, the sky, and landscape. The stone walls and floors to symbolize the need for continuation of the tradition peasant, suited to the climate and circumstances, coupled with the need of tourists who fall Island Pitiusa enjoy every sunset, every movement of the trees, and every morning.

The housing consists of two structures: the largest is the House itself the owners, while the smaller zone mientras que la zona mas pequena es is a Guest House. The courtyard of the House is partially closed and is located between both houses, guests and owners, getting the two to have more independence and privacy.

The patio is hidden from curious looks, it is slightly depressed, using the slope terrain, which also ensures that in the event of strong winds, it will be a sheltered place. Also have you thought about the need for a roof, small, in the area of the patio, so there is a small porch, where the mosaic dining table is located.

The House is furnished with with few things but very well chosen. Does not at all feeling of emptiness or cold minimalism, but that the use of custom wood finishes, figurative sculptures and continued use of stone, which comprise most of the objects, give a very welcoming touch.

The pool, away from these infinite new generation, has been built taking advantage of the old pilon Stone where animals drank.

It is the interpretation of Bruno Erpicum of what was once a simple peasant dwelling.